Afzuiging

Uit Wiet Wiki
Versie door Jointjedraaien (overleg | bijdragen) op 30 jan 2014 om 15:24 (Nieuwe pagina aangemaakt met '==Waarom afzuiging== Door de hitte van de lampen kan zuurstof verdwijnen, Zoals elk levend wezen hebben ook onze planten verse lucht nodig. Als deze in de buitenl...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Waarom afzuiging

Door de hitte van de lampen kan zuurstof verdwijnen, Zoals elk levend wezen hebben ook onze planten verse lucht nodig. Als deze in de buitenlucht geteeld worden, hoeven we ons daar geen zorgen over te maken, die verse lucht is buiten voldoende aanwezig. Als we naar de binnen teelt overstappen, moeten we deze verse lucht, die oa. bestaat uit zuurstof en co² op een andere manier aan ons planten bezorgen. Zoals koolstof branders en afzuiging

Soorten afzuiging

-Buisventilatie Is geschikt voor grote kweekruimten

-PC-fan Is geschikt voor kleine kweekruimten, als je lampen +- 250 Watt zijn moet je een andere oplossing zoeken.

-Afzuigkap / Dampkap Is geschikt voor grote kweekruimten

Manuele afzuiging

Bij manuele afzuiging kan je praten over een ruimte waar een paar planten in staan die voor een aantal uur verse lucht te beschikking hebben in die ruimte. Om deze ruimte dan te voorzien van verse lucht kan je gewoon de deur of het raam voor een bepaalde tijd open doen. Als je er niet zeker van bent kan je nog altijd de geur test doen; als je de ruimte binnen loopt en het ruikt muf of je voelt jezelf er niet goed in wordt het tijd om de lucht te verversen. Dit is van essentieel belang voor een goeie oogst.

Elektrische afzuiging

Om bij deze manier de lucht te verversen gebeurt dit met behulp van elektrisch aangedreven toestellen, dit kan gaan van afzuigtoestellen voor de badkamer tot industriële afzuigtoestellen naar gelang de ruimte en het aantal planten.

Berekenen van afzuiging

Stel je hebt een hok van 2.00 lengte, 1.00 breedte en 3.00 hoogte heb je volgende berekening; L x B x H x 100 = 2,00 x 1,00 x 3,00 = 6,00 x 100 = 600 m3

Dat is de hoeveelheid lucht die je moet verplaatsen met je afzuiger zodoende dat de planten iedere seconde verse lucht te beschikking hebben.

420shop online headshop