Trichomes

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Trichomes zijn enkelvoudige of multicellular uitlopers van het eepidermis van een plant en vormt haartjes over het plantenoppervlak. Deze epidermale haren zijn in veles soorten planten gespecialiseerd in de defensie tegen aanval door insecten en mijten. De wijze van defensie die door trichomes wordt gebruikt wordt bepaald door hun dichtheid, lengte, vorm en of ze rechtopstaan of ingeboren zijn. De haren vormen een fysieke barrière tussen het plantoppervlak en de aanvaller.

Bij Cannabis scheiden de trichomes een hars uit die enerzijds dient om de plant tegen ongedierte te beschermen maar het beschermt de plant ook tegen uitdroging, overmatige uvb straling, schimmels en warmte. De chemische stoffen die we genieten worden geproduceerd binnen deze trichomes, langs het oppervlak van de bloemen (calyxes), schutbladeren, bladeren en stengels, te beginnen in of rond de vierde week van de bloei cyclus. Meer en meer van deze trichomes ontwikkelen zich als de plant rijpt. Tegelijkertijd worden meer en meer bloem (ook wel calyxes genoemd) ontwikkeld en vormt een dicht gepakt bloem clusters.

De stampers van de jonge bloemen zijn helder wit en sla roodbruin met de leeftijd. De stampers en bloemen ontwikkelen vanaf de onderkant van de knoppen naar de bovenkant. De oudere, minder stampers zijn de eerste die roodbruin worden. Voor de meeste elementaire Indicas dit gebeurt meestal door de zesde week in de bloei cyclus. Het gaat over deze tijd dat de calyxes beginnen te zwellen.

Tegen het einde van de achtste week is het merendeel van de calyxes gezwollen en een sterke stijging van de trichome ontwikkeling bedekt het grootste deel van de knoppen. Geduld is een deugd en vaak een discipline.

Nogmaals, de tijd en ervaring zijn de belangrijkste elementen in dit verband.


Veranderingen in Marijuana Chemistry

Als de plant rijpt veranderd de chemie. tegen het einde van de bloei zullen steeds meer wenselijk verbindingen beginnen afbreken in minder wenselijk. Op de eerste plaats de THC-afbraak in CBNs en CBDs. Het venster van piek rijpheid is wanneer de trichome ontwikkeling en het niveau van productie THC in uw plant hun maximum punt hebben bereikt, dit is het tijdstip wanneer zou oogsten. Door geduldig te zijn, kunt u fantastische knoppen oogsten die u precies van het type van High voorzien. Welke specifieke combinatie van chemische stoffen is het meest wenselijk is louter een kwestie van smaak en keuze, ontwikkeld in de tijd en met ervaring.

Cannabis produceert THC en CBN in hun wortels, stammen, bladeren, en vegetatie die de knoppen omringt en in trichomes ontwikkeld, die op de oppervlakte van de meeste delen van de plant te voorschijn komen. Voor de stammen en de vroege ventilatorbladeren, zijn trichomes klein en koesteren de oppervlakte. Aangezien de het bloeien fase verdergaat, ontwikkelen de klieren zich op de rijpere delen van de installatie, met inbegrip van de kleinere bladeren en de eerste kelken (die bestaan om zaden te ontwikkelen en te voeden als het mannelijke stuifmeel de vrouwelijke planten bevrucht). , maar zijn te zien op stelen zoals paddestoelen met bolvormige kappen.

Een andere aanwijzing van planten rijpheid is de kleur van de stampers, de kleine haren die van binnenuit de kelken groeien. Hun doel is mannelijk stuifmeel te verzamelen om het ovum binnen de kelk te bevruchten, creërend een zaad. Wanneer geen mannelijk stuifmeel bestaat groeien de kelken dicht zonder enige zaden, resulterend in sinsemillacannabis. Dichtbij het eind van de het bloeien fase, veranderen de stampers kleur, Dit bepaalt de rijpheid van de planten. De stampersverandering gaat van helder wit over in een roestige sinaasappel of bruine kleur, betekenend het eind van de levenscyclus van de planten.

De meeste nieuwe kwekers beginnen bij hun gewas te plukken slechts een paar weken nadat het ontluiken begint. Gewoonlijk is dit omdat de onervaren kwekers ook opgewekt worden en zij weten niet dat deze kleine, onrijpe knoppen nog een weg hebben te gaan alvorens zij piekrijpheid raken en de hoogste trichome ontwikkeling bereiken.

420shop online headshop