Tip

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Definitie

Een (filter)tip is een balkvormig stukje hard papier


Doel

Een tip word gebruikt om te voorkomen dat tabak in je mond komt als je aan de joint trekt. Door verschillende grootte in luchtpartikeltjes kunnen er echter ook brandende deeltjes wiet in je longen komen als je cannabis rookt zonder tip. Daarom is het gebruik van een tip aan te raden. Voor wiet is de ' S ' vorm in het midden van je tip voldoende, voor Hasj is een ' M ' vorm meer aan te raden (de vliegende partikels zijn kleiner, dus moeten er kleinere openingen zijn in het tipje).

Gebruik

Filtertips kunnen in dozen van 2500 stuks of in boekjes van 50 stuks verkocht worden. Mensen die geen zin/geld hebben om dat te kopen kunnen altijd dingen gebruiken die vaak in het huis aanwezig zijn. Treinkaartjes ( NMBS ), vliegtickets, flyers, metrokaartjes, kunnen allemaal gebruikt worden.

Hoe maak je nu de filtertip klaar? Je neemt een tip uit het boekje of de doos, je plooit het eerst enkele keren als een harmonica. Het resterende papier draai je rond de harmonica zodat je een rolletje verkrijgt. Best draai je het rolletje mooi aan zodanig dat het niet losrolt wanneer je bezig ben met het rollen. Dat is een hele kunst die wel zal komen met het oefenen: pers je harmonica niet op elkaar, oefen niet teveel kracht uit op de plooien van de harmonica. Als het tipje blijft openspringen kan je het met de vingers samen houden, plat drukken, een beetje draaien en dan weer plat drukken (zodat het eens in elke richting platgedrukt is geweest). Als je enkele malen rond bent geweest, zal je merken dat het tipje blijft zitten. Toch lang genoeg tot je joint gerold is.

Soorten

Filtertips bestaan in alle geuren en kleuren. Je kan filtertips met of zonder bedrukking kopen. De kleur van papier kan ook verschillen van merk tot merk. Sommige merken hebben scheurrandjes aan het einde van de tips dit kan handig zijn indien je je filtertip wil inkorten.

Indien er geen filtertips voorhanden zijn, durven veel mensen ook adreskaartjes of iets dergelijks te gebruiken als tip.

Om een goede tip te bekomen moet je wel rekening houden met de dikte van je papier.

420shop online headshop