THC

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

THC: De belangrijkste psychoactieve verbinding in de cannabisplant, het Delta9- tetrahydrocannabinol (Delta 9-THC), komt in alle delen van zowel de mannelijke als vrouwelijke plant voor. De houtige stengels en de zaden bevatten slechts lage concentraties van deze stof, de concentratie in de bladeren is wat hoger. De hoogste concentraties komen voor in de vrouwelijke bloemknoppen, met name in de daarin aanwezige harskliertjes. Omdat hasj veel hars bevat en het een bewerkingsproduct is van hooggeconcentreerde bestanddelen, bevat het dus ook relatief veel van het psychoactieve Δ9-tetrahydrocannabinol.

De THC-concentraties in een plant zijn afhankelijk van de manier van kweken. Het THC-gehalte in een cannabisplant is sterk afhankelijk van omgevingsfactoren zoals temperatuur, CO2-concentratie in de atmosfeer, licht en duur van de groeiperiode. Binnenwiet kweken zal daarom hogere concentraties THC kunnen bevatten dan Buiten wiet kweken

Farmacologie van THC

THC lost, net als andere cannabinoïden, goed op in vet, maar niet in water.Daarom duurt het relatief lang voordat het gaat werken nadat men cannabis gegeten heeft. Door roken wordt THC wel snel in het bloed opgenomen. Om de THC uit de cannabis vrij te maken, moet deze verhit worden. Dat gebeurt meestal door het roken ervan, maar kan ook door het mee te bereiden met etenswaren.

Bij roken wordt 10 tot 25% van de THC in het lichaam opgenomen, bij eten is dat slechts 6%. Het percentage is kleiner na eten omdat een groot deel van de THC al direct in de lever wordt afgebroken voordat het de hersenen kan bereiken. De dosis THC die nodig is om iemand zich high te laten voelen is ongeveer 10 milligram, waarvan dus slechts een klein deel werkelijk in het bloed wordt opgenomen en uiteindelijk de hersenen bereikt.

Externe links

Cannabis

420shop online headshop