Neemolie

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

War is neemolie

het is een in onze regionen tot nog toe vrij onbekend produkt.

Neemolie is de olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de neemboom (Azadirachta indica), een van de twee planten uit het geslacht Azadirachta. De plant komt van oorsprong uit Indië en Birma, in tropische tot sub-tropische regios.

Het is een groen blijvende, snel groeiende boom, die doorgaans een hoogte van 15 to 20 meter bereikt. Ze gedijen in droge warme streken, zo zijn er in mekka 50000 neembomen aangeplant om de pelgrims wat verkoeling en schaduw te brengen.

=Gebruiken.

De plant heeft ontelbare medische toepassingen, gaande van maagklachten tot hoge cholesterol, type 2 diabetes en ontelbare andere kwalen en aandoeningen. Sinds lange tijd worden de twijgjes in delen van Indië en pakistan gebruikt om de tanden te poetsen, dat is mogelijk een van de oudste manieren van tandverzorging die we kennen. Alle delen van de boom worden gebruikt bij het bereiden van allerhande preparaten en middeltjes. De plant en de olie bevatten bepaalde terpenoiden die een pesticide werking bezitten, ze helpen tegen allerhande bijtende en zuigende insecten, gaande van muggen bij de mens tot bladluizen op planten. Het produkt blijkt maar weingi invloed te hebben op nuttige insekten, wat zeer zeker een pluspunt is bij het gebruik, lievenheersbeestjes, oorwormen, enz... lijken er weinig last van te ondervinden, hetzeflde gaat op voor vlinders, bijen, enz...

De plant, de olie en aftreksels van plantdelen blijken ook effectief tegen acne en puistjes, allerhande huid en haar problemen, voet- en andere schimmels, schurft, luizen, teken, vlooien, mijten, enz... De jonge scheuten van de boom worden gegeten als groente in Indië, na het koken blijft de plant echter een bittere smaak houden en dat wordt niet door iedereen even goed gesmaakt, maar het wordt wel gegeten omwille van de vele goede eigenschappen en uitwerkingen op de gezondheid. In bepaalde streken in Indië wordt een neemboom in het midden van het dorp aangeplant, die doet dienst als apotheek voor het ganse dorp.

De beste neemolie is die, die verkregen is door koude persing van de vruchten, dit is de meest werkzame olie.

Op planten worden het verdund gebruikt in water, daar is wel een tenside voor nodig om de olie wateroplosbaar te maken, voor degene die echt enkel biologisch willen werken is daarvoor yucca-extract aan te raden, sommige geburiken ook een milde soort afwasmiddel. De aangeraden dosis ligt tussen 2 en 5 % neemolie in water en tenside of yucca-extract.

420shop online headshop