Moederplant

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

TL-verlichting

Hoe snel je moederplanten groeien is afhankelijk van het soort licht dat je gebruikt, wat weer afhankelijk is van het bedrag, dat je kunt besteden. T.L.-buizen zijn de goedkoopste lichtbron. Je kunt zelfs tweedehands armaturen gebruiken . Hoe langer de buis, hoe hoger het rendement. Koop altijd nieuwe buizen: een buis van een jaar oud geeft slechts de helft van de normale hoeveelheid licht. Koop geen dure Grow-Lux buizen, maar neem de gewone en goedkope standaard kleur wit buizen (kleur 33). T.L.-buizen geven maar groeizaam licht tot een afstand van maximaal 25 centimeter. Het beste kun je de armaturen bevestigen op een open frame gemaakt van balkjes. Door een "open" frame te gebruiken wordt het niet te heet onder de lampen en kan de lucht goed circuleren. Om de buizen zo dicht mogelijk bij de planten te krijgen dient het frame aan katrollen te worden bevestigd. Naarmate de planten groeien kunnen de lampen langzaam omhoog getakeld worden. Gebruik ongeveer zes tot tien buizen van 120 centimeter lang, op een breedte van een meter. S.L.-lampen zijn wel duurder maar veel goedkoper in het stroomverbruik en ook veel eenvoudiger te monteren. Simpele draadjes met fittingen zijn voldoende. Ze geven meer licht, minder warmte en gaan veel langer mee.

HPS

De HPS lamp is verreweg het meest gebruikt voor het binnenshuis telen van hennep. Philips heeft de volgende lampen beschikbaar:

MASTER SON-T PIA Agro (Speciaal spectrum met verhoogde blauw-emissie resulteert in compactere plantengroei, met name bij lagere verlichtingsniveaus).

Naar mij idee is één 400 watt lamp per vierkante meter precies goed.Natuurlijk is niet iedere plant hetzelfde en zijn niet alle omstandigheden hetzelfde. Als je meer CO2 in je groeiruimte hebt kun je wat meer licht gebruiken en ook als de luchtvochtigheid hoog is doet meer licht geen kwaad. Houd er wel rekening mee dat meer licht ook meer warmte betekent en dat te veel warmte op zich weer voor grote problemen kan zorgen. Voorzichtigheid is hier zeker op zijn plaats.

Moederplanten kweken in de ideale vorm

Voor alle wietplanten onder kunstlicht geldt dat ze hrt beste gedijen bij een temperatuur van 20-22 graden en een luchtvochtigheid van 70-80%. Verder dienen wij te zorgen voor een regelmatige aanvoer van verse lucht en natuurlijk water. Het licht mag 18 tot 20 uur per dag branden. Mocht je de beschikking hebben over nachttarief, maak daar dan gebruik van, want dat is veel goedkoper. Zorg voor reflecterende achter- en zijwanden, zodat zo min mogelijk licht verloren gaat. Gewitte oppervlakten reflecteren optimaal, beter dan aluminiumfolie. Wit gespoten hardboard is goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Teel de moederplanten in potjes van 10-20 doorsnede. Als je hier eerder over hennep in potten gelezen hebt, zul je inmiddels wet weten hoe dat te doen en je hebt vast wel wat meststoffen over van je buitenteelt. Neem je eerste stek van een moederplant als ze 10 tot 15 centimeter hoof is. Daar waar je de stek neemt, vormen zich twee groeischeuten, terwijl de lagere groeischeuten veel meer de kans krijgen zich te ontwikkelen. Na enkele maanden van groeien en stekken krijg je een moederplant waar je niet een maar vier tot acht stekken van kunt halen! Houd je ze niet bij, dan krijg je lange dunne planten, waar je iedere keer maar een of twee stekken van kunt nemen. Hoe snel je ieder keer weer stekken kunt nemen, hangt af van de snelheid waarmee de moederplanten aangroeien en dat is weer afhankelijk van de hoeveelheid licht. Geef de planten regelmatig wat visemulsie op de wortels en besproei ze eens per week met de plantenspuit met daarin een theelepel visemulsie per liter water. Besproei na een half uurtje de planten weer met schoon water. Bladvoeding is gemakkelijk en werkt snel, maar je moet voorkomen dat zich op het blad voedingsstoffen ophopen.

420shop online headshop