Lieveheersbeestje

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoekenHier staan de meest voorkomende lieveheersbeestjes in Nederland en België, en hoe nuttig deze diertjes wel kunnen zijn voor de cannabis teelt.==Lieveheersbeestje==

Lieveheersbeestje AlgemeenHet lieveheersbeestje is een helder gekleurde keversoort, meestal rood of geel met zwarte stippen. Ze hebben een ovale, bijna ronde vorm. Een groot deel van de kop en het borststuk wordt bedekt door het halsschild, het achterlijf is bedekt door de twee dekschilden(de harde voorste vleugels).

Het lieveheersbeestje plant zich voort met andere lievehersbeestjes. Als er gevaar dreigt, laten ze zich meestal doodsstil vallen of weigeren ze alleszins te bewegen. Ze kunnen ook een gele vloeistof uitstoten de heel erg bitter ruikt/smaakt. Deze stof is niet giftig, maar wil alleen maar die indruk geven.

Nut voor cannabisHet lieveheersbeestje is een graag geziene partner van de agriculturele wereld. De reden daarvoor is evident: het zijn bladluisverslinders. Een lieveheersbeestje kan tot 500 bladluizen per dag eten. Bovendien willen ze niet weg zolang er eten zijn (tenzij je ze wegjaagt). Als je een lieveheersbeestje ziet, laat het dan met alle rust zitten!

Let evenwel op het 'citroenlieveheersbeestje', dat niet zo positief is. Dit is een gele variant met zwarte stippen. Deze eet geen bladluizen, maar meeldauw. Hoewel meeldauw ook een cannabisplaag is, helpt het citroenlieveheersbeestje mee aan de verspreiding ervan.

BeschermdHoewel ze Nadeen zo gewenst zijn, is het vermelden waard dat het lieveheersbeestje beschermd zijn in België. Men mag ze niet vangen, doden, verzamelen, verkopen, te verplaatsen, opsluiten of verstoren. Men mag er met andere woorden, niets mee doen. Daarmee is bovenvermelde informatie alleen te gebruiken voor landen waarin het lieveheersbeestje niet beschermd is.==Foto's==

==Externe Links==

http://picasaweb.google.nl/montf038/Oogst01Rat?authkey=Gv1sRgCNCY3KHv0Zy0nwE#

420shop online headshop