Kas/Serre wiet

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Kas/Serre

Een kas is een structuur van meestal glas en metaal die gebruikt wordt voor het kweken van planten in een beschermde omgeving. Een serre is een aanbouw aan een huis of gebouw, waar veel glas in verwerkt is.


Gebruik en Groei

Zonlicht is onmisbaar voor vrijwel alle planten, zo ook voor cannabis. Doordat er veel glas in de constructie verwerkt is, zal de zon de planten beschijnen en zo als gratis energie bron dienen. Dit is gunstig voor groeiers met een beperkt budget, omdat de lampen niet aangeschaft hoeven te worden.


Voordelen

Het grootste voordeel van een kas of serre is de beschermde omgeving waarin de planten opgroeien. Omdat de planten niet onbeschermd in de buitenlucht staan, is het makkelijker om ongewilde beestjes en ziektes buiten de deur te houden. Daarnaast is het ook goed mogelijk om de atmosfeer in de ruimte te controleren en aan te passen. Denk hierbij aan luchtvochtigheid, ventilatie, Co² gehaltes, etc.


Nadelen

Een mogelijk nadeel van het gebruik van een kas of serre, net als met alle andere groei mogelijkheden waarbij de zon als energie bron wordt gebruikt, is het gebrek aan controle over de belichting. Hierdoor zullen de planten de natuurlijke cyclus doorlopen en automatisch in bloei gaan zodra de dagen weer korter worden (in het najaar). Het is dus aan te raden de planten in het voorjaar te prepareren voor de groei, zodat deze hun volledige cyclus kunnen uitleven voordat de oogst binnen gehaald wordt.


Video

Hier een video op YouTube, een kweekje in de serre

  • Momenteel niet bereikbaar.
    • Nieuwe video volgt later.

420shop online headshop