Guerilla

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Locatie

Zoek een verlaten, afgezonderde plek waar niemand komt. Kijk of er nergens voetstappen zichtbaar zijn of andere tekenen dat er soms mensen rondlopen, zoals afval. Zorg ervoor dat de plek die je uitzoekt niet in de buurt van paden of straten ligt. Hierdoor kunnen je planten gemakkelijker ontdekt worden door voorbijgangers, omdat de geur tot 10 meter waarneembaar kan zijn, afhankelijk van de wind. Daarnaast kan eventuele straatverlichting de bloei laten uitblijven door verstoring van de dag/nacht cyclus van de planten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de locatie niet onderhouden wordt door een onderhoudsploeg die mogelijk je planten kunnen ontdekken bij het snoeien van struiken of het bijwerken van perkjes.

Een ritje op de fiets door je buurt of andere plaatsen kan je een goed idee geven over de mogelijke locaties die jouw omgeving verstrekt.

Voorbeelden van geschikte locaties:

 • In een bos
 • Aan de waterkant
 • In of tussen maïsvelden
 • In de achtertuin van een leegstaand pand of huis

Als je niet de mogelijkheid hebt om een locatie te vinden in een van de bovenstaande voorbeelden, kun je een stukje grond afzetten in je moestuin en daar planten groeien. Het grootste gevaar van deze aanpak zijn buren die mogelijk de politie inschakelen of er met de oogst vandoor gaan. Daarnaast is er ook in eigen tuin veel ongedierte aanwezig, dus is enige bescherming hier tegen aan te raden (zie ook #Dieren).

Maïsveld

Indien je kiest voor een locatie in een maïsveld is het belangrijk om vooraf te onderzoeken of er nergens in de buurt bruggen of hoge gebouwen staan, omdat de opening in het maïsveld vanaf hoger gelegen positie zichtbaar is. Ook is het belangrijk voor een vroeg bloeiende soort te kiezen, zodat je kunt oogsten voordat de maïs geoogst wordt.

Dieren

Het nadeel van een verlaten plek is dat deze vaak niet verlaten zijn. Dieren hebben deze locaties vaak ingenomen en vormen een risico voor de oogst. Het is aangeraden om locaties waar veel konijnen keutels liggen te vermijden, of maatregelen te nemen tegen deze knaagdieren. De meest efficiente oplossing tegen konijnen is om kippengaas rond je plant(en) te zetten. Let op: Het gaas moet ver genoeg ingegraven zijn, aangezien konijnen van nature 'gravers' zijn.

Bestand:LGIM0127.jpg
Geurilla kweek
Zonlicht

Als je aan de rand van een bos of een maïsveld kweekt zorg dan dat je de zonnige kant van het veld of bos kiest. Kijk waar de zon staat op de middag, waar ze opkomt en waar ze ondergaat. Hoe meer zonlicht je plant ontvangt, hoe groter de opbrengst tijdens de bloei zal zijn.

Probeer de situatie van de locatie niet teveel te veranderen. Het snoeien van struiken of het omhakken van bomen geeft aanleiding tot twijfel bij omwonenden en kan zo leiden tot het verraden van je planten.

Onderhoud en voorzorgsmaatregelen

Waar op te letten

Zorg ervoor dat niemand je tussen de struiken ziet kruipen als je onderweg bent naar je kweek. Mensen zullen zich gaan afvragen wat je daar gaat doen en zullen eerder op onderzoek uit gaan of je ondervragen. Het meenemen van een hengel/vislijn of een hond zorgt voor een goed alibi om op de betreffende plek aanwezig te zijn.

Ga bij voorkeur altijd te voet naar je planten toe, zodat omwonenden niet je auto of je fiets zien staan. Het kan ook verstandig zijn donkere/zwarte kleding te dragen en pas naar je locatie te gaan als het begint te schemeren. Een ander goed tijdstip is tijdens kantoor uren, als de meeste mensen aan het werk zijn en het dus rustiger is in de omgeving.

Afval

Laat nooit afval achter. Men kan afval gemakkelijker zien vanuit de lucht en in gebieden waar veel gekweekt wordt zal men direct actie ondernemen. Daarnaast is het mogelijk dat je vinger afdrukken achterlaat op je afval, waardoor je gemakkelijker te traceren bent.

Schoeisel en bagage

Om te voetafdrukken te vermijden kan Duct tape op de zolen geplakt worden, waardoor het reliëf van de zool verdwijnt en het traceren moeilijker is. Na thuiskomst is het aangeraden om de schoenen direct schoon te maken, aangezien vuil aan de schoenen ook als bewijs kan dienen.

Denk bij het inpakken van je bagage onder andere aan de punten:

 • Planten/Stekjes/zaadjes
  • Tip: Verpak je stekjes of planten in een schoenendoos, voordat je ze in je tas doet.
 • plantmateriaal : spade ,schop ,truweel , lepel ,...
 • container met water (met eventueel wortelstimulator)
 • eventueel beschermingsmateriaal : gaas , slakkenkorrels of koffiedrab ,
 • extra meststoffen

Stop alle materiaal in een grote rugzak zo heb je je handen vrij voor overal over te kruipen of onder. (plantjes kun je eventueel in een schoendoos steken dat ze niet afknakken.)

Planten

Het risico om ontdekt te worden hangt ook af van de uiteindelijke grootte van de plant. Bij een relatief kleine plant van bijvoorbeeld 70 cm is het risico kleiner dat iemand de plant opmerkt, ook al komt de persoon dicht bij de locatie. Vooral de autoflower soorten zullen een minder hoge plant voortbrengen.

Om de natuurlijke situatie in bijvoorbeeld een bos na te bootsen, moeten de planten niet in een vast raster geplant worden. Het is beter de planten enige tussen ruimte te geven, zo'n 5 meter uit elkaar geeft onopvallende resultaten. Probeer geen patroon te hanteren tijdens het planten, omdat dit de natuurlijke omgeving stoort en aandacht naar de planten trekt.

Het is beter niemand te vertellen over je planten of de locatie ervan. Door op te scheppen over je planten of door mensen mee te nemen om de planten te laten zien vergroot je de kans dat iemand zijn mond voorbij praat en je de oogst kwijtraakt. Probeer je guerrilla tuintje dus voor jou persoonlijk te houden, tenzij je planten samen met iemand groeit.

Bronvermelding

Externe links

420shop online headshop