Dieven

Uit Wiet Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Doel

Dieven is niet echt noodzakelijk maar wordt wel gedaan omdat men dan mooie rechtopstaande planten krijgt. Als dit niet gedaan wordt, krijg je zeer vertakte planten die helemaal door elkaar woekeren waardoor er te weinig luchtcirculatie mogelijk is. Een belangrijk en omvangrijk werk is het uitbreken van de dieven. Dieven zijn de okselscheuten die tijdens de groei van de plant zullen groeien en om rechte en regelmatige planten te bekomen is het nodig deze okselscheuten uit te breken.

Door een liefhebber van cannabis is dieven niet echt nodig. Er wordt niet gestreefd naar dikke, grote bloemen. Dit in tegenstelling tot beroepskwekers, die zoveel mogelijk kilo's cannabis per m2 willen verkrijgen.

Voordelen

Na het dieven zal de plant er voor zorgen dat de hoger gelegen toppen veel steviger, groter en dikker zullen worden. Deze toppen zullen nu 1/3de meer energie krijgen van de plant, die anders die energie aan de onderste topjes doorgaf.

Het dieven wordt dus gedaan voor:

  • Hogere opbrengst
  • Mooiere toppen

Toepassing

Wanneer je toch grote bloemen wenst en dieft, ga je als volgt te werk:

Stap 1: Kijken in de oksels waar de nieuwe scheuten (dieven) zich bevinden

Stap 2: De dief tussen duim en wijsvinger nemen : U neemt een zijscheut (dief ) en plooit,scheurt die naar linker- of rechterkant. Let wel op: niet met een mes want zo brengt u ziektes over van plant tot plant.

foto's volgen nog! http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/threads/3540-Toppen-dieven-en-fimmen-van-een-plant

420shop online headshop